SYKP Kadın Meclisi: Aynur Sertbudak Ölümsüzdür

Bugün Aynur Sertbudak’ı katletmelerinin üzerinden tam 39 yıl geçmiş. 10 Aralık 1976’da faşistler tarafından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde hedef gözetilip ateş edilerek öldürüldü Aynur Sertbudak.
Aynur Sertbudak Ölümsüzdür!
Bugün Aynur Sertbudak’ı katletmelerinin üzerinden tam 39 yıl geçmiş. 10 Aralık 1976’da faşistler tarafından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde hedef gözetilip ateş edilerek öldürüldü Aynur Sertbudak. Bu cinayet hem genç devrimcilere hem devrimci kadınlara bir gözdağı vermek için işlenmişti. Devlet şiddeti o zamandan bu zamana, sindirme politikalarıyla muhalif siyasal bir kimliğe sahip kadınları ya sokak ortasında, ya okulunun bahçesinde ya da tam evinin ortasında katletmeye devam ediyor.
1976’da devletin desteklediği faşist çetelerce öldürülen Aynur Sertbudak’ın sesi, 2015’te bu defa devletin polisleri tarafından İstanbul’da evinin içinde tek kurşunla infaz edilen Dilek Doğan’ın sesine, Nusaybin’de sokağa çıkma yasağında evinin önünde katledilen Selamet Yeşilmen’in sesine, ölü bedenine işkence edilen Ekin Wan’ın sesine ve daha nicelerine karışıyor. Kadınların siyasi kimliklerine yapılan bu saldırılar bizlere erkek devlet şiddetinin kadınları makbulleştirme yollarından birinin de bu olduğunu gösteriyor.
Aynur Sertbudak’ın mücadeleden kopmadan, bu şiddetle barışmadan, bir Kurtuluş militanı olarak devrim için giyindiği gömleği, biz kadınlar devraldık!
Unutmayacağız! Evet bizler unutmayız yitirdiklerimizi, ama bilin ki;
Unutturmayacağız, Aynur’un ve katledilen bütün kadınların sesi bizim sesimizdir!
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kadın Meclisi