SYKP MYK: Baskın seçim Cumhur ittifakının telaşıdır

Dün (17 Nisan) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında, iktidarla danışıklı olduğu anlaşılan “26 Ağustos’ta erken seçim yapılmalı” şeklinde bir açıklamada bulundu. Erdoğan aynı gün gerçekleşen AKP grup toplantısında erken seçimi dillendirmeyip, seçim zamanında yapılacakmış gibi konuşarak senaryoya uygun davrandı. Bu tarih öyle bir telaşla ve sorumsuzlukla alınmış ki aynı tarihe denk gelen ve bir buçuk milyon öğrencinin hayatını belirleyen sınav önemsenmemiştir.

Türkiye’de ekonomi iyice kötüye gidiyor. Döviz kurundaki yükseliş durdurulamıyor, mutfaklara yansıyan yüksek zamlar yoksulluğun ne kadar derinleştiğini gösteriyor. Suriye’de gerilim yükseliyor. ABD-İngiltere-Fransa Suriye’ye füze saldırısı gerçekleştiriyor. Bu atmosferde Türkiye’nin ABD-AB ve Rusya-İran arasındaki sıkışıklığı artıyor. Ayrıca faşizmin inşasını hızlandıran iktidar uyguladığı baskılara rağmen tam bir kitle desteği alamıyor. İktidar kendi eliyle ülkeyi derin bir kaosa sürüklüyor. Şimdi de bunu yönetemiyor. Süreç uzarsa daha da yönetemez hale geleceğinin farkına varan iktidar, çözümü baskın seçimde görüyor.

24 Haziran baskın seçimi OHAL koşullarında gerçekleşecektir. OHAL’de temiz-hilesiz-demokratik bir seçim mümkün değildir. Muhalefetin tamamı, olağan üstü koşullarda alınan olağan üstü seçim kararını doğru değerlendirmelidir.

Bu süreci faşizmin girdiği son düzlüğü boşa çıkaran, kitleleri harekete geçiren bir mücadele süreci olarak ele almalıyız. Cumhur ittifakının panik içinde aldığı bu kararı boşa çıkarmak, onların aleyhine sonuçlanmasını sağlamak sol-sosyalist yapılar ve muhalefetin tamamının görevidir. Bu tarihsel süreçte herkes elini taşın altına koymalıdır. Mutlaka kazanacağız!..

SOSYALİST YENİDEN KURULUŞ PARTİSİ

MERKEZ YÜRÜTME KURULU

18.04.2018